DOCENT CURSUS ALUMINIUM

RONALD

KOUSBROEK

Ronald Kousbroek

Dr. ir. Ronald Kousbroek (1948) promoveerde na zijn studie Mechanische Technologie (H.T.S.-Amsterdam) en Werktuigbouwkunde/Materiaalkunde (T.H.T.-Enschede) in 1983 aan de Katholieke Universiteit Leuven op het onderwerp Vormgeheugeneffect in biomedische toepassingen.

Inmiddels was hij in 1982 als hoofd Projectenbureau in dienst getreden bij Aluminium Delfzijl (Aldel). In 1987 vervolgde hij zijn carrière in de aluminiumindustrie bij Nedal Aluminium te Utrecht o.a. als bedrijfsleider Gieterij en Extrusie.
Vanaf 2001 was hij eerst branchemanager (o.a. voor de Stanod) en later beleidssecretaris Technologie & Innovatie bij Koninklijke Metaalunie te Nieuwegein.

De vroegere ervaring in de aluminiumindustrie kwam goed van pas toen hij in 2013 het Aluminium Centrum, dat kort daarvoor failliet was gegaan, onder de vleugels van Koninklijke Metaalunie opnieuw een bestaansrecht probeerde te geven.
Bij zijn pensionering eind 2015 liet hij een herboren Aluminium Centrum 2.0 achter.

Cursus Aluminium

Ronald Kousbroek verzorgt de cursus Aluminium. Voor iedereen die kennis wil/moet vergaren over het materiaal Aluminium op een professionele en eigentijdse manier.