Cursusaanbod

Cursussen en specials

In de cursussen Staal, Aluminium  en Roestvast Staal, leer je wat het materiaal precies is, hoe het zich gedraagt in verschillende omstandigheden, do's en don'ts, soorten en toepassingen enz. De cursussen bestaan ieder uit 8 modules van ongeveer 50 minuten per module, waarbij per module 1 onderwerp extra wordt belicht. De cursussen zijn bedoeld voor kennismaking, verdieping of opfrissing van kennis. De modules kunnen los van elkaar gevolgd worden, hoewel ze samen een geheel vormen. U dient eerst credits aan te schaffen welke vervolgens kunnen worden ingeruild voor een cursus naar keuze. Voor elk genoemde basiscursus heeft u 8 credits á € 99,00 nodig. Bij afname van 8 credits ontvangt u 1 credit gratis. U betaald dus slechts € 693,00 ex.BTW  voor een complete basiscursus Staal of Aluminium of RoestvastStaal van 8 modules per cursus.
Dit is inclusief het naslagwerk in de vorm van een complete PDF en het fysieke Handboek per cursus.

In de cursus Titaan vertelt de docent alles over dit bijzondere metaal. Eigenschappen, toepassingen en mogelijke bewerkingen komen aan bod. De cursus duurt ongeveer 90 minuten en kost u 1 credit twv € 99,00

In de cursus 3D printen van Metalen krijgt u een goed inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden van het printen met metalen. De cursus duurt ongeveer 40 minuten en kost 1 credit twv € 99,00 euro.

Een overzicht van deze cursussen vindt u hieronder. Alle cursussen zijn opgenomen in het aanbod van Stichting OOM. Om in aanmerking te komen voor een financiële vergoeding dient u zelf contact op te nemen met Stichting OOM. www.oom.nl

 

Cursus Warmtewisselaars:
Vervuiling in warmtewisselaars in de geïndustrialiseerde landen kost circa een kwart procent van het Bruto Nationaal Product (BNP). Voor Nederland met een BNP - tegenwoordig BNI (Bruto Nationaal Inkomen) genoemd - van € 700 miljard (2015) betekent dit een kostenpost van € 1,75 miljard op jaarbasis. Als bedrijven voldoende kennis zouden hebben van warmte wisselaars en daarin de juiste keuzes maken, kan dit leiden tot enorme besparingen.
SELECTIE ESSENTIEEL
Aangezien er meerdere soorten warmtewisselaars zijn, is zowel bij nieuwbouw als vervanging de selectie van een warmtewisselaar uiterst belangrijk. In welke omgeving wordt het systeem geplaatst en wat zijn de total life cycle costs? Allemaal onderwerpen die bij de cursus Warmtewisselaars aan bod komen.
EEN UITGEBREIDE CURSUS IN 13 MODULES
De cursus bestaat uit 13 modules en 2 masterclasses.
De 13 modules zijn los van elkaar te volgen, maar wil u echt alles weten, raden we de complete cursus aan. Bij de beschrijving van de cursus staan de verschillende modules uitgelegd en het benodigd aantal credits beschreven. Voor de complete cursus van 13 modules betaalt u € 990,00 ( bij aanschaf van 8 credits ontvangt u er 1 gratis)
Bij afname van de complete cursus ontvangt gratis een warmtewisselaarselectie programma.
MASTERCLASS HELIXCHANGER
In de Masterclass wordt de Helixchanger®-heat exchanger van A tot Z op een heldere manier uitgelegd middels grafieken, tabellen en veel foto materiaal. Vele voorbeelden passeren de revue. Serieuze kostenbesparingen tot wel 35% zijn mogelijk en dit alles onder handbereik door het volgen van deze Masterclass. Voor de Masterclass heeft u 3 credits nodig.

 

Staal

Van oudsher is Staal de basis van de metaalkunde. Staal is een materiaal dat niet meer weg te denken is uit ons leven. Van de bouw van nieuwe scholen, kantoren, ziekenhuizen en bruggen, tot de productie van nieuwe auto’s, boten en vliegtuigen. Een industrie waar miljarden euro’s in om gaan. Maar wat is staal? En waar moet je op letten als je staal wil gaan toepassen? Welke invloeden moet je rekening mee houden en welk soort moet je kiezen? Van bereiding van ruwijzer tot de indeling van staallegeringen, alles komt aan bod. Als de cursus staal goed begrepen wordt, dan kan men ook gemakkelijk de theorie van andere metalen, zoals aluminium of roestvast staal, opnemen.

Lees verder

Aluminium

De kennis die de meeste technici van aluminium bezitten, houdt over het algemeen op bij het opsommen van enkele voordelen en toepassingsvoorbeelden. Een hoger kennisniveau betreffende legeringstypen, bewerking, behandeling, toepassingsmogelijkheden, voordelen en beperking van het metaal zou aan betrokkenen veel gemak kunnen opleveren. In deze cursus geeft Ronald Kousbroek u een overzicht betreffende mogelijkheden en onmogelijkheden van aluminiumgebruik, be- en verwerking, en bescherming waarbij bepaalde technische aspecten voortdurend aan toepassingsvoorbeelden gekoppeld worden.

Lees verder

Roestvast Staal

Voor de gehele metaalsector geldt dat kennis, de basis is van een goed eindproduct en dat begint met de keuze van het juiste basismateriaal. Leama.nl biedt met haar e-training Roestvast Staal voor een ieder de juiste kennis op het juiste moment. U ontvangt na succesvolle afronding van de module een certificaat.

Lees verder

Warmtewisselaars

Deze cursus geeft u inzicht om te komen tot de juiste keuze van een bepaald type warmtewisselaar en zo - los van de enorme besparing in verminderde energieverbruik - het toekomstig falen tot een minimum te beperken. Naast de bespreking van verschillende typen warmtewisselaars met hun specifieke kenmerken, wordt de nadruk gelegd op beproefde technologieën, die aanvullend kunnen werken op reeds bestaande. De modules zijn in het Nederlands en in het Engels te volgen

Lees verder

Titaan

Door de toenemende verzilting van het oppervlaktewater zullen steeds meer metalen vroegtijdig bezwijken vanwege de hogere corrosieve belasting. Titaan heeft hier in het geheel geen problemen mee. Er zijn zelfs fabrikanten die een garantie afgeven voor het gebruik van titaan in zeewater van vele decennia lang zonder dat er enige bescherming noodzakelijk is. Roestvast staal is een onderhoudsarm materiaal maar titaan is onderhoudsvrij en dat opent veel perspectieven. Met deze online training zult u uw kennis op dit gebied aanzienlijk verrijken.

Lees verder

3D printen van metalen

Wat is nou eigenlijk additive manufacturing? De laatste jaren wordt het 3D printen steeds meer toegepast op metalen. Wat zijn de voordelen, waar moet je rekening mee houden. voor welke toepassingen is het goed bruikbaar. Hoe staat het met de nabehandeling enz. Deze module van ongeveer 40 minuten, geeft een goed inzicht in deze nieuwe toepassing van metalen.

Lees verder