Docenten

De docenten van Leama

De cursussen van Leama.nl worden gegeven door zeer kundige docenten. Zij zijn al jarenlang gerenommeerde gezichten in hun vakgebied, met een zeer brede kennis binnen dat werkgebied. Allen hebben zij ruime ervaring van uit de praktijk en binnen het onderwijs. Het enthousiasme voor hun vak en oneindig veel voorbeelden uit de praktijk maakt hen erg plezierige en zeer deskundige leraren.

Ko Buijs

Docent Cursus RVS

Ko Buijs heeft na zijn opleiding MTS-Werktuigbouwkunde de opleiding Metaalkunde gedaan aan de HTS te Utrecht. Van 1972 - 1977 werkte hij bij een dochteronderneming van Billiton die zich bezig hield met het vervaardigen van koper en aluminium gietlegeringen. Van 1977 tot 1988 was hij verantwoordelijk voor de afdeling High Tech Materials van Merrem & la Porte. Vanwege de hoogwaardige metalen zoals nikkel, titaan, tantaal, zirkonium e.d. die door Merrem op de markt werden gebracht, heeft hij zich laten trainen door Amerikaanse, Duitse en Franse metaalkundigen. Tijdens die periode is veel kennis vergaard waar Ko Buijs tot op de dag van heden dankbaar gebruik van maakt bij zijn consultancywerk.

Lees verder

Ronald Kousbroek

Docent Cursus Aluminium
Dr. ir. Ronald Kousbroek (1948) promoveerde na zijn studie Mechanische Technologie (H.T.S.-Amsterdam) en Werktuigbouwkunde/Materiaalkunde (T.H.T.-Enschede) in 1983 aan de Katholieke Universiteit Leuven op het onderwerp Vormgeheugeneffect in biomedische toepassingen.

 

Lees verder

Jan Heselmans

Docent Cursus Staal
Jan Heselmans is materiaalkundige met een specialisatie in metalen (met name staal) en corrosie. Sinds 1986 heeft hij wereldwijd ervaring opgedaan in deze disciplines. Jan Heselmans heeft HTS Utrecht ‘metaalkunde’ gestudeerd en is afgestudeerd (voor de HTS) bij de TU Delft op het gebied van flitsgieten van aluminium. Hij heeft een jaar voor het Max Planck Instituut für Eisenforschung in Düsseldorf gewerkt aan de Wumsi (der Warm Umform Simulator). De Wumsi is een stuikmachine die een thermo mechanische behandeling van staal in een walsstraat simuleert.

Lees verder

Bert Boxma

Docent Cursus Warmtewisselaars
Bert Boxma is een warmtewisselaar expert die wereldwijd ervaring heeft opgedaan in diverse projecten op het gebied van training, trouble shooting, ontwerp en selectie van warmtewisselaars.

Met een Chemisch Technologie opleiding, heeft hij bij diverse werkgevers gewerkt als Process Engineer, Heat Exchanger Specialist, Project Engineer, Mechanical Engineer, Business Development bij Badger, GEA (Kelvion), Fluor Daniel en CB&I (ABB) Lummus Heat Transfer.

Lees verder