Cursus

Aluminium

Inhoud van de cursus

De kennis die de meeste technici van aluminium bezitten, houdt over het algemeen op bij het opsommen van enkele voordelen en toepassingsvoorbeelden. Dit is voornamelijk te wijten aan de gemakkelijke inzetbaarheid, bewerkbaarheid en aan de duurzaamheid van aluminium. Een hoger kennisniveau betreffende legeringstypen, bewerking, behandeling, toepassingsmogelijkheden, voordelen en beperking van het metaal zou aan betrokkenen veel gemak kunnen opleveren. In deze cursus geeft Ronald Kousbroek u een overzicht betreffende mogelijkheden en onmogelijkheden van aluminiumgebruik, be- en verwerking, en bescherming waarbij bepaalde technische aspecten voortdurend aan toepassingsvoorbeelden gekoppeld worden! Voor iedereen die kennis wil/moet vergaren over het materiaal aluminium op een professionele en eigentijdse manier. Om de cursus te kunnen volgen moet u zich eerst registreren via de PORTAL , vervolgens koopt u credits á € 99,00 per stuk welke u kunt inwisselen voor de gewenste module. Bij aanschaf van 8 credits ontvangt u 1 credit gratis. U betaalt dus voor de gehele cursus: € 693,00 (excl.BTW) We bieden ook voordelige bedrijfsabonnementen op maat, neem voor meer informatie contact op: info@leama.nl of bel: 071 531 45 11

De cursus bestaat uit de volgende modules:

  1. Basisbegrippen (1 credit)
    In deze module leggen wij u uit hoe de productie van aluminium tot stand komt, welke toepassingen van aluminium er zijn, wat structuuropbouw van aluminium is en gaan we nader in op de eigenschappen en toepassingen van legeringen en op de mechanische en fysische eigenschappen van aluminium.
  2. Mechanische en fysische eigenschappen (1 credit)
    In deze module gaan we dieper in op de begrippen van mechanische eigenschappen, alsmede op de invloed van legeringselementen, warmtebehandeling en van deformeren op de mechanische eigenschappen. Daarnaast behandelen we de begrippen van de fysische eigenschappen en de corrosiebestendigheid.
  3. Productietechnologie (1 credit)
    In deze module behandelen we o.a. de productie van primair Aluminium uit bauxiet door middel van elektrolyse. Verder de productie van Aluminium uit Aluminium, o.a. door inzet van primair Aluminium en secundair Aluminium. Tot slot bekijken we de totstandkoming van de belangrijkste halfproducten, zoals perspalen, walsplakken en broodjes.
  4. Vormgevingstechnologie (1 credit)
    In deze module komen de volgende technologieën ruim aan bod: Giettechnologie, Omvormtechnologie, verspaningtechnologie en de in opmars zijnde Additive Manufacturing oftewel driedimensionaal printen met metaal.
  5. Oppervlaktebehandeling (1 credit)
    Module 5 gaat over de oppervlaktebehandeling van aluminium, zoals anodiseren, lakken en poedercoaten, maar ook gaan we in op de mechanische oppervlaktebehandelingen zoals slijpen, polijsten, trommelen, borstelen en glasparelstralen.
  6. Verbindingstechnologie (1 credit)
    In deze module behandelen we de diverse vormen van het verbinden van aluminium zoals: smeltlassen, weerstandlassen, mechanische verbindingen en het lijmen van Aluminium.
  7. Ontwerpadviezen (1 credit)
    In deze module leggen wij u uit waarom ontwerpen in aluminium een andere benadering vereist vanwege de specifieke materiaaleigenschappen. We geven u inzicht waarom u rekening moet houden met de maakbaarheid (extrusie) en gebruiksfase (corrosie en oppervlaktebehandeling) en maakt u kennis met het feit dat een constructiedeel in staal niet één op één kan worden omgezet in aluminium.
  8. Recycling/circulaire economie (1 credit)
    In deze module behandelen we de bijdrage van aluminium aan een duurzame economie en hoe en op wat voor een manier u daaraan kunt bijdragen.

Cursus volgen

U kunt deze cursus volgen door in te loggen in de Leama Portal. Heeft u nog geen logingegevens? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven. Wilt u meer informatie over het volgen van de cursussen in het algemeen, kijk dan bij 'Over Leama'.