DOCENT CURSUS RVS en TITAAN

KO

BUIJS

Over Ko Buijs

Ko Buijs heeft na zijn opleiding MTS-Werktuigbouwkunde de opleiding Metaalkunde gedaan aan de HTS te Utrecht. Van 1972 - 1977 werkte hij bij een dochteronderneming van Billiton die zich bezig hield met het vervaardigen van koper en aluminium gietlegeringen. Van 1977 tot 1988 was hij verantwoordelijk voor de afdeling High Tech Materials van Merrem & la Porte. Vanwege de hoogwaardige metalen zoals nikkel, titaan, tantaal, zirkonium e.d. die door Merrem op de markt werden gebracht, heeft hij zich laten trainen door Amerikaanse, Duitse en Franse metaalkundigen. Tijdens die periode is veel kennis vergaard waar Ko Buijs tot op de dag van heden dankbaar gebruik van maakt bij zijn consultancywerk.

Na een tussenjaar gewerkt te hebben als commercieel directeur van SMT b.v. i.v.m. explosief lassen is hij gaan werken bij de Van Leeuwen Buizen Groep als product manager voor roestvast staal. In 1996 heeft hij zijn eigen bedrijf Innomet Consultancy b.v. gestart. Dankzij de vele opgebouwde ervaringen is hij gastdocent bij meerdere Technische Hogescholen en Kennisinstituten. Hij publiceert voor vakbladen, zowel nationaal als internationaal. Hij heeft meer dan 200 publicaties op zijn naam. Voor Leama.nl is door hem een online cursus Roestvast Staal en de cursus Titaan geschreven en ingesproken. Meerdere decennia heeft Ko Buijs vele bedrijven metaalkundig bijgestaan i.v.m. corrosiepreventie of corrosieschadegevallen. Dat geldt ook voor geschillen van juridische aard.

Cursus RVS en TITAAN

Ko Buijs verzorgt de cursussen Roestvast Staal en Titaan. Leama biedt met haar e-trainingen Roestvast Staal en Titaan voor een ieder de juiste kennis op het juiste moment.