Cursus

Titaan

Inhoud van de cursus

Titaan, dat ook wel 'titanium" wordt genoemd, is een metaal dat bij velen enigszins mystiek en duur in de oren klinkt. De relatie tot de lucht- en ruimtevaart is op zich terecht maar het metaal verdient eigenlijk veel meer aandacht dan dat het heden ten dage krijgt. Aan de ene kant denkt men nog wel eens dat het onbetaalbaar duur is en anderen denken weer dat het een zeldzaam aardmetaal is. Beide stellingen zijn volkomen onjuist en daarom is het verstandig deze training te doorlopen. U zult kennis maken met de unieke eigenschappen van dit metaal en daarbij denken we vooral aan de uitzonderlijke corrosiebestendigheid, bio comptabiliteit en het lage soortelijk gewicht. Zo kan men veelal apparatuur de helft lichter maken en zullen warmtewisselaars beter presteren dankzij de harde oxidehuid die weinig aanhechting geeft voor mogelijke scaling. Daardoor zal de stroomsnelheid en het rendement aanzienlijk verbeteren.
Door de toenemende verzilting van het oppervlaktewater zullen steeds meer metalen vroegtijdig bezwijken vanwege de hogere corrosieve belasting. Titaan heeft hier in het geheel geen problemen mee. Er zijn zelfs fabrikanten die een garantie afgeven voor het gebruik van titaan in zeewater van vele decennia lang zonder dat er enige bescherming noodzakelijk is. Roestvast staal is een onderhoudsarm materiaal maar titaan is onderhoudsvrij en dat opent veel perspectieven. Met deze online training zult u uw kennis op dit gebied aanzienlijk verrijken.

In deze E training komen diverse onderwerpen aan bod zoals: Het vervaardigen van Titaan, Titaan en Titaanlegeringen, Corrosiebestendigheid van Titaan, Commerciëel zuivere kwaliteiten, Mechanische eigenschappen in MPa, Opmerkelijke voordelen van Titaan, Het lassen van Titaan, Het Titaan oppervlak, Titaan in de offshore, Titaan in de chemie, Titaan in de luchtvaart, Titaan voor hoge temperaturen enz. Kortom een complete basiscursus voor iedereen die met dit prachtige materiaal werkt.

In de cursus worden video fragmenten afgewisseld met vragen. Heb je voldoende vragen goed, maximaal 4 fout, ben je geslaagd en ontvang je het certificaat.
De cursus heeft een les duur van ongeveer 90 minuten en kost 1 credit twv € 99,00.

Cursus volgen

U kunt deze cursus volgen door in te loggen in de Leama Portal. Heeft u nog geen inloggegevens? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven. Wilt u meer informatie over het volgen van de cursussen in het algemeen, kijk dan bij 'Over Leama'.