Cursus

Staal

Inhoud van de cursus

Van oudsher is staal de basis van de metaalkunde. Staal is een materiaal dat niet meer weg te denken is uit ons leven. Van de bouw van nieuwe scholen, kantoren, ziekenhuizen en bruggen tot de productie van nieuwe auto’s, boten en vliegtuigen. Een industrie waar miljarden euro’s in om gaan. Maar wat is staal? En waar moet je op letten als je staal wilt gaan toepassen? Met welke invloeden moet je rekening houden en welk soort moet je kiezen? Van bereiding van ruwijzer tot de indeling van staallegeringen, alles komt aan bod. Als de cursus staal goed begrepen wordt, dan kan men ook gemakkelijk de theorie van andere metalen, zoals aluminium en roestvast staal, opnemen. Om de cursus te kunnen volgen moet u zich eerst registreren via de PORTAL , vervolgens koopt u credits á € 99,00 per credit welke u kunt inwisselen voor de gewenste module. Bij aanschaf van 8 credits ontvangt u 1 credit gratis.
U betaalt voor de gehele cursus: € 693,00 (excl.BTW) We bieden ook voordelige bedrijfsabonnementen op maat, neem voor meer informatie contact op: info@leama.nl of bel: 071 531 45 11

De cursus heeft de volgende modules:

1. Bereiding van ruwijzer (1 credit)
In deze module wordt uitgelegd hoe ijzer en staal worden gemaakt uit erts en hoe dat wordt verwerkt in de hoogovens.

2. Definities (1 credit)
In deze module wordt er ingegaan op de verschillende definities welke nodig zijn om het metaal staal te begrijpen. Onder andere gaan we in op het begrip fase en fase diagram

3. Het ijzer koolstof diagram (1 credit)
In deze module wordt ingegaan op het ijzer koolstof diagram. Het ijzer koolstof diagram is de basis voor iedereen die zich wil verdiepen in de metaalkunde.

4. Gietijzer (1 credit)
Wat is gietijzer en waar moet je op letten bij het gebruik hiervan.

5. Staal (1 credit)
Ruwijzer is nog geen staal. In deze module wordt de bereiding van staal uitgelegd en wat zijn de eigenschappen van staal.

6. Warmtebehandelingen (1 credit)
Bij deze modules gaan we in op het doel en de effecten van de verschillende warmtebehandelingen van staal

7. Gelegeerd Staal (1 credit)
In deze module krijgt u een overzicht van staal gemengd met andere legeringselementen. We gaan in op de toepassingen en de invloeden van de verschillende legeringselementen.

8. Indeling Staallegeringen (1 credit)
In deze module gaan we in op de indeling van de verschillende staallegeringen. Zowel de Europese als Amerikaanse normen worden besproken.

Cursus volgen

U kunt deze cursus volgen door in te loggen in de Leama Portal. Heeft u nog geen logingegevens? Dan kunt u zich eenvoudig inschrijven. Wilt u meer informatie over het volgen van de cursussen in het algemeen, kijk dan bij 'Over Leama'.