RVS Module 3 - Soorten Roestvast Staal

RVS Module 1 - BasisbegrippenIn module 3 onthullen we de geheimen over de verschillende hoofdgroepen roestvast staal. Men kan hierbij denken aan martensitisch en ferritisch chroomstaal, austenitisch chroomnikkelstaal en de duplex soorten. Ook krijgt u relevante informatie over de verschillende typen roestvast staal die onder de genoemde hoofdgroepen vallen. Al de typen hebben ten opzichte van elkaar grote verschillen in fysische en mechanische eigenschappen. Dat wordt aan de hand van tabellen en tekst verder duidelijk gemaakt.

Om een beter begrip te krijgen worden de bovengenoemde eigenschappen ook getoond van gewoon koolstofstaal waardoor men een goed vergelijk kan maken. Uiteraard komen ook per hoofdgroep de toepassingsgebieden aan bod. Hierbij kan men denken aan de organische en anorganische chemie, maritieme industrie en offshore alsmede de zuivelsector. Bovendien maakt u kennis met minder voorkomende typen roestvast staal typen zoals AISI303 en 317. Uitdrukkingen zoals stabiel en metastabiel austeniet komen aan de orde alsmede het bewerken dat in relatie hiermee staat.

Tenslotte wordt verder ingegaan op de verschillende duplex roestvast staalsoorten gekoppeld aan de gevoeligheid voor mogelijke putcorrosie. Zo zal u na het bestuderen van deze module het verschil begrijpen tussen gewoon duplex en superduplex. Net als in alle andere modulen krijgt u steeds vragen te zien die u dient te beantwoorden en daarna ziet u of u de vragen juist of verkeerd hebt beantwoord. Mocht het niet goed zijn dan wordt er getoond wat wel het juiste antwoord is. Op deze wijze zal u zich de leerstof sneller eigen maken.

Ja, ik wil deze module aanschaffen