RVS Module 1 - Basisbegrippen

RVS Module 1 - BasisbegrippenIn de eerste module 'basisbegrippen' maakt u kennis met het bijzondere metaal roestvast staal. U krijgt een juist begrip hoe de stap wordt gemaakt van gewoon staal naar roestvast staal. Ook leert u wat het 'geheim' is dat dit metaal in principe niet meer hoeft te roesten. Bovendien krijgt u te zien dat er ook beperkingen zijn en dat roestvast staal door verkeerd gebruik wel degelijk kan roesten c.q. corroderen.

Roestvast staal kan op zich wel een mensenleven mee maar dan moet men wel aan de gestelde voorwaarden voldoen. Doet men dat niet dan kan het al na relatief korte tijd verkeerd gaan. Er gaan jaarlijks nog steeds voor enorme sommen geld verloren door verkeerd gebruik, onjuiste legeringskeuze en vooral door onkunde. Ook is er helaas veel leed berokkend door ongevallen vanwege het verkeerd gekozen type roestvast staal. Denk in dit verband maar eens aan verschillende dramatische ongelukken in zwembaden.

Roestvast staal is geen edel metaal maar het gedraagt zich wel edel en daar zit op zich al een wereld van verschil in. Daar komt nog bij dat er zeer veel verschillende soorten roestvast staal op de markt verkrijgbaar zijn; ieder met zijn eigen specifieke eigenschappen. Daarom is deze training een goede mogelijkheid om meer begripsvorming over dit belangrijke onderwerp te krijgen.

Uiteindelijk kan de verworven kennis in de praktijk tot substantiële besparingen leiden. De grootste fout die men veelal maakt is dat men denkt dat roestvast staal onderhoudsvrij is en dat is echter niet het geval. Wel is het onderhoudsarm en dat vraagt om een bepaalde aanpak teneinde zeer lang plezier te hebben van dit opmerkelijke metaal. Ook leert men het verschil tussen ferriet en austeniet en andere relevante zaken. Wij wensen u veel succes met het eigen maken van de aangeboden kennis.

Ja, ik wil deze module aanschaffen